Samsung Galaxy S5 Review

De Samsung Galaxy S5 is de eerste waterdichte high end smartphone die Samsung direct waterdicht op de markt heeft gebracht. Natuurlijk was de Galaxy S4 Active ook waterdicht alleen deze telefoon kwam later op de markt als een waterdichte variant van de Galaxy S4. Met de Galaxy S5 gaat Samsung nu voor het eerst de concurrentie aan met de waterdichte Sony Xperia telefoons. Hieronder vind je een uitgebreide review over de Galaxy S5. Op dit moment kost de Galaxy S5 los € … Klik op de onderstaande link voor een compleet overzicht van alle prijzen voor de Galaxy S5.

Bekijk hier alle prijzen van de Samsung Galaxy S5!

Nieuwe speler op het IP-67 vlak

Het zat er zeker aan te komen dat Samsung zich zou mengen in het IP-67 geweld van de Sony Xperia lijn. Het lijkt wel alsof Sony voortaan al zijn nieuwe telefoons waterdicht gaat maken. Gelukkig hebben we met de Samsung Galaxy S5 er weer een geduchte concurrent bij. Verder zijn er nog een aantal andere mooie features aan de nieuwe telefoon toegevoegd, zoals de vingerafdrukscanner en de bloeddruk meter en de nieuwe bij behorende accessoires als de Galaxy S5 gear fit. Als volgt gaan we nu eerst in op bijzonderheden van de telefoon aan later op de volledige specificaties.

Verwisselbare achterkantGalaxy S5 achterkant

De Galaxy S5 is een van de eerste waterdichte smartphones waarbij de achterkant los te halen is en daarmee verwisselbaar is. Naast het verwisselen van de achterkant is het daarmee ook mogelijk om een nieuwe batterij in je telefoon te stoppen of om deze tijdens je reis te verwisselen. Dit is bijvoorbeeld bij de Sony Xperia Z niet mogelijk. Binnen de achterkant van de Galaxy S5 zitten meerdere rubberen randjes die er voor zorgen dat de vitale delen van de telefoon niet onder water komen te staan. Verder heeft de Galaxy S5 net als de Xperia Z2 een klepje voor zijn micro usb ingang. Voor de 9mm jack is echter geen klepje nodig net als met de speakers waardoor er ook onderwater naar muziek geluisterd kan worden samen met bijv. waterdichte oordopjes. Let er op dat je daarbij de telefoon niet langer dan een half uur onderwaterhoud en niet dieper gaat dan één meter. Tot slot is het onduidelijk of de camera onderwater ook te bedienen is met andere knoppen van de Galaxy S5. Bij de Galaxy Xcover 2 was dit bijvoorbeeld wel het geval. Wat ons betreft is dit een gemiste kans want de touchscreens zijn onderwater niet bestuurbaar doordat de hitte sensor van het beeldscherm niet goed werkt onderwater. Er zullen veel mensen zijn die ook graag de camera onderwater willen gebruiken en dat wordt zonder aparte knoppen erg moeilijk.

Vingerafdruk scanner en hartslag meter

Naast het IP-67 certificaat waarmee de telefoon een half uur op één meter diepte onderwater kan blijven, heeft Samsung twee nieuwe features toegevoegd. De eerste nieuwe feature is de vingerafdruk scanner. Met deze scanner, die in de menu knop zit, kun je het scherm unlocken en zelfs betalen met PayPal. In de praktijk kan het unlocken van het scherm soms lang duren maar vooral de optie om het gebruiken bij PayPal betalingen kan erg handig zijn. Naast de vingerafdrukscanner heeft Samsung ook een hartslagmetere aan zijn telefoon toegevoegd. Deze kan je gebruiken om af en toe je hartslag te meten. Bij het gebruik van de meter moet je alleen de telefoon goed stil houden waardoor het gebruik tijdens het sporten erg lastig wordt. Hiervoor kan je beter gebruik maken van die Galaxy Gear fit.

Specificaties

De Samsung Galaxy S5 draait op een quad core Snapdragon 801 met 2,5 Ghz processor snelheid. Dit is alweer een stuk sneller dan de Galaxy S4 Active die op een 1,7 Ghz processor draait. Daarmee is de Galaxy S5 bijv. met browsen net zo krachtig als de iPhone 5s en de HTC one. Naast de 2,5 Ghz processor heeft de Galaxy S5 2GB aan werkgeheugen en 16GB aan intern geheugen (uit te breiden tot 32GB). Verder beschikt de Samsung Galaxy S5 over een van de beste en snelste autofocus camera’s van dit moment. De autofocus zou binnen 0,3 seconden gefocusd moeten zijn. Erg handig als je bijvoorbeeld mooie actie foto’s in het water wilt maken. Naast een mooie camera is het natuurlijk ook erg belangrijk om een mooi beeldscherm te hebben om de gemaakte foto’s en video’s op te kijken. De Galaxy S5 beschikt over Samsung’s nieuwste Super Amoled scherm met oled pixels wat een erg hoog contrast geeft. Daarnaast is het scherm net iets groter dan die van de Galaxy S4 met 5,1 pixels ( 0,1 pixel groter). De resolutie van de camera is tot slot hetzelfde gebleven met 1920×1080 pixels.

Conclusie

Concluderend kunnen we stellen dat Samsung met zijn waterdichte Galaxy S5 weer een geduchte concurrent op de markt heeft gebracht tegen de Sony Xperia lijn. Op dit moment moet de Galaxy S5 het opnemen tegen de Xperia Z2 en qua snelheid en nieuwe functies legt de Z2 het zeker af tegen de nieuwe S5. Mocht je echter meer gaan voor stijl, camera megapixels en een groter scherm dan kan je beter de Sony Xperia Z2 kopen. Wat ons betreft is de Galaxy S5 qua specificaties zeker de beste waterdichte smartphone van dit moment!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sony Xperia Z
Bekijk hier de specificaties van de nieuwe Sony Xperia Z!
Sony Xperia V
Lees hier de review over de Sony Xperia V ->
Samsung Galaxy Xcover 2
Hier vind je de specificaties van de nieuwe Samsung Galaxy Xcover 2.
Samsung Galaxy Xcover
Bekijk hier de specificaties van de Samsung Galaxy Xcover!
Sony Xperia Go
Hier vind je de review over de Sony Xperia Go.
Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.