Sony Xperia V Review

Sony xperia v 200

De Sony Xperia V is net als de Sony Xperia Z in januari 2013 gepresenteerd op het mobile world congres in Barcelona. Net als de Xperia Z beschikt de V ook over een IP57 certificaat. Waardoor de telefoon stof en waterdicht is. Chronologisch gezien is de Xperia V de opvolger van de Sony Xperia Go, welke vorig jaar is uitgekomen. Vergeleken met de Xperia Z en Go is de Xperia V een mooie tussenstap.

Bekijk hier de prijzen voor de Sony Xperia V.

De eerste Smartphone met 4G

Toen de Xperia V uit kwam in begin februari was de eerste smartphone met 4g in Nederland. Tot op dat moment was het alleen nog mogelijk om via het netwerk van KPN gebruik te maken van een 4G verbinding. Inmiddels zijn Vodafone en Tele2 ook druk aan het testen met hen 4g netwerken. Daarnaast zijn er inmiddels ook meerder telefoons uit met een 4g verbinding zoals de Xperia Z. Naast 4g beschikt de telefoon ook over nfc. Hiermee kunnen verschillende producten van Sony aan de telefoon worden gekoppeld. Daarnaast kan er in de nabije toekomst waarschijnlijk ook betaald worden met nfc op de telefoon.

De Xperia V vs de Samsung Xcover 2

Wanneer we de Sony Xperia V vergelijken met de Samsung Xcover 2 heb je met de Xperia V een stuk meer smartphone in je handen. De Xperia V draait namelijk op een 1,5 Ghz dual core processor terwijl je het bij de Xcover 2 met een 1 Ghz dual core processor moet doen. Daarnaast heeft de Xperia V net als de Xperia Z ook een 13 megapixel camera. Bij de Xcover heb je maar … mega pixels. Daar staat wel tegenover dat je met de Xcover 2 via een speciale camera knop foto’s onder water kunt maken de Xperia V wordt dit een stuk moeilijker omdat het touchscreen onderwater niet goed werkt. Het water geleid namelijk de warmte van je vingers waardoor de sensoren minder goed werken. Verder ben je voor de Xperia V een stuk meer kwijt dan de Xcover 2. Waar de V … kost ben je voor de Xcover maar … kwijt. Dat scheelt toch gauw alweer een paar honderd euro.

Specificaties

Naast de 1,5 Ghz dual core Snapdragon S4 processor en de 13 megapixel camera beschikt de Xperia V ook over 1 Gb intern geheugen. Daarmee is de smartphone snel genoeg om de meest recente apps te draaien. Het wordt een ander verhaal als je fan bent van de nieuwste games voor de mobiele telefoon. In dat geval is het verstandiger om te kiezen voor de grote broer. Daarnaast komen dat soort spellen op het 5” inch HD scherm van de Xperia Z ook een stuk beter tot zijn recht. De Xperia V beschikt over een 4,3 inch beeldscherm met een resolutie van 1280×720 pixels. Een voordeel van het kleinere scherm is dat de telefoon daardoor ook een stuk kleiner en lichter is. Daarnaast gaat hierdoor de batterij ook een stukje langer mee. Naast uitgebreide camera aan de achterkant beschikt de Xperia V ook over een frontcamera van 640 bij 480 pixels om o.a. te video bellen. Verder heeft de Xperia V een opslag capaciteit van 8 Gb. Dit is voor de huidige standaard aan de krappe kant. Gelukkig kan je de opslagcapaciteit middels een micro sd kaart uitbreiden.

Conclusie

Wanneer je een degelijke waterdichte smartphone wil die mee kan met de huidige tijd en een goede camera heeft dan is de Xperia V een goed optie. Wanneer je echter een paar honderd euro meer tot je beschikking hebt is het beter om voor de Xperia Z te kiezen. Mocht je budget 100 euro lager liggen is het verstandiger om voor de Samsung Xcover 2 te kiezen. Daarmee zit de Xperia V eigenlijk precies tussen deze twee telefoons in en is het de vraag of de smartphone echt meerwaarde gaat bieden. Voor ons leek het ook meer voor de hand liggend om naast de Xperia Z een “ Tough phone” op de markt te brengen als opvolger van de Xperia Go. Want qua design is de Xperia V meer een kleinere Xperia Z met minder onder de motorkap. Wanneer een 5 inch scherm toch te groot vind is de Xperia V misschien toch een goed alternatief en heeft het veel vergelijkbare voordelen als de maar dan voor tweehonderd euro minder.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sony Xperia Z
Bekijk hier de specificaties van de nieuwe Sony Xperia Z!
Sony Xperia V
Lees hier de review over de Sony Xperia V ->
Samsung Galaxy Xcover 2
Hier vind je de specificaties van de nieuwe Samsung Galaxy Xcover 2.
Samsung Galaxy Xcover
Bekijk hier de specificaties van de Samsung Galaxy Xcover!
Sony Xperia Go
Hier vind je de review over de Sony Xperia Go.
Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.