Sony Xperia Go Review

Sony Xperia Go

Op 30 mei in 2012 heeft Sony zijn eerste waterdichte smartphone voor de Nederlandse markt gepresenteerd. Met de Xperia Go biedt Sony een robuste telefoon die tegen een stootje kan. Net als de Samsung Galxy Xcover Beschikt de Xperia go namelijk ook over een Gorrila glass scherm. Vergeleken met de Xcover is de Xperia go een hele verbetering. Maar dat mag ook wel aangezien de Xperia go bijna een half jaar later op de markt is gebracht. De Xperia go is op de markt gebracht voor € 299,-. Inmiddels kan je het toestel nu los kopen vanaf € 218,99!

Bekijk hier het complete overzicht van waar je de Xperia kunt kopen. 

 

Opvolger van de Xperia Active

De Xperia go is een waardige opvolger van de Xperia Active, de sporttelefoon die Sony Ericsson in 2011 op de markt bracht. Vergeleken met de Xperia Active krijg je nu veel meer smartphone voor je geldt. Het begint al bij het uiterlijk van de telefoon. De Xperia Go ziet er namelijk helemaal niet uit als een zogenaamde “Thoughphone”. Het zou zo een telefoon kunnen zijn die tijdens de nieuwste James Bond film wordt gebruikt. Al kwam deze pas een aantal maanden later uit.

Gorilla Glass

Zoals introductie al is verteld beschikt de Xperia go ook over Gorilla Glas. Bij de Lenovo 660 is al goed te zien wat een telefoon met Gorilla glass allemaal wel niet aankan. Zo kan je er gerust met je sleutels overheen wrijven zonder bang te hoeven zijn voor krassen. Daarnaast kan je de telefoon ook gerust aan je hond of kleine kinderen overlaten. Wanneer de telefoon vies wordt neem je het gewoon even mee tijdens de afwas.

Surfen tijdens het (golf)Surfen!

Net als alle andere smartphones op dit blog beschikt ook de IP67-certificering wat simpelweg betekend dat de smartphone stofbestendige is en waterdicht top op een diepte van 3 meter. Een aantal filmpjes op het internet hebben al aangetoond dat de telefoon het vaak veel langer volhoudt. Maar wij raden aan om dit niet op de proef te stellen. De telefoon zou daarentegen wel prima mee het water opgenomen kunnen worden. Zo zou je de telefoon meekunnen nemen in je wetsuit en kan je surfen tijdens het surfen! Handig om te zien of er een bui aankomt of als je graag bereikbaar wilt zijn.

Specificaties

Het eerste wat opvalt bij de specificaties van de Xperia Go is de 5 megapixel camera waarmee je supersnel foto’s en video’s kan maken. Daarmee is de telefoon lange tijd voorloper geweest op de waterdichte smartphone markt. Dat totdat zijn grote broer tot voor kort op de markt kwam, de Samsung Galaxy Z (met een 12 megapixel camera). Maar goed dat is dan ook de eerste “high end Waterdichte smartphone”. Wat verder opvalt is de 1 GHz Dual-core processor. Hiermee heb je behoorlijk wat meer snelheid te pakken dan bij de Galaxy Xcover. Het valt alleen een beetje tegen dat er dan maar 512 MB ram geheugen in zit. Er zit daarentegen wel 8 GB intern opslag geheugen in de telefoon. Dat is toch maar mooi meegenomen en zeer handig voor het opslaan van apps. Naast de 8 gb is de telefoon uit te breiden met een SD kaar tot 32 GB. De grootte van de telefoon is met 11,1 x 6,03 x 0,98 cm vergelijkbaar met Galaxy Xcover. En de telefoon heeft een 3.5 inch scherm. Qua specificaties dus een prima telefoon voor een prima prijs.

“De Sony Xperia Go is echte smartphone voor surfers!”

 

Conclusie

Met de Sony Xperia Go heb je een zeer goede waterdichte smartphone voor een zeer goedkope prijs! Daarmee verslaat de Xperia go de Samsung Xcover bijna op alle vlakken. Het enige waar de Xperia go het op moet afleggen is de accu duur. Deze is bijna de helft van de Xcover, dit zal voornamelijk komen door de 1 GHz dual core processor waarover de Xperia go beschikt. Deze verbruikt natuurlijk veel meer batterij kracht dan de 800 Mhz single core procsessor van de Xperia go. Al staat Sony wel bekend om zijn mindere accu duur. Kortom, voor de kleine portemonnee is de Sony Xperia go de waterdichte smartphone van het moment. Wij zeggen daarom dat de Sony Xperia Go een echte smartphone voor surfers is! Helaas is Sony vergeten om deze lucratieve markt aan te boren. Maar wie weet wellicht dat er nog een keer een Xperia Go aan een surfboard wordt vastgebonden zoals de Casio G’zOne Commando van hieronder.

Unboxing en review van CoolBlue

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sony Xperia Z
Bekijk hier de specificaties van de nieuwe Sony Xperia Z!
Sony Xperia V
Lees hier de review over de Sony Xperia V ->
Samsung Galaxy Xcover 2
Hier vind je de specificaties van de nieuwe Samsung Galaxy Xcover 2.
Samsung Galaxy Xcover
Bekijk hier de specificaties van de Samsung Galaxy Xcover!
Sony Xperia Go
Hier vind je de review over de Sony Xperia Go.
Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.