Samsung Galaxy Xcover Review

De Samsung Galaxy Xcover is een waterdichte smartphone dat op 20 december 2011 in Nederland op de markt is gebracht door Samsung. Het is een van de eerste waterdichte smartphones die in 2011 op de markt kwam. De smartphone koste tijdens de introductie € 299,-. Echter, inmiddels is de prijs gedaald naar onder de € 200,-.

Bekijk hier waar je deze telefoon zoal kunt kopen!

 

Actieve Levensstijl

Naar eigen zeggen is de Galaxy Xcover volgens Samsung een telefoon voor mensen met een Actieve levensstijl. Daarnaast is deze telefoon ook uitermate geschikt voor mensen die vaak hun telefoon in de wc laten vallen. Deze waterdichte telefoon kan namelijk bij een diepte van 1 meter tot 30 minuten onderwater verblijven. Bekijk hieronder ook een van de filmpjes waarin wordt getoond hoe de smartphone het onderwater uithoudt. Naast het feit dat deze smartphone waterbestendig is, beschikt het ook over Gorrila Glass. Hierdoor is het scherm van de telefoon krasbestendig en zal het niet in duizend stukken barsten als je de telefoon laat vallen. Met deze kwaliteiten is de telefoon ook echt te gebruiken voor een actieve levensstijl wat Jared Hasselhoff van de Bloodhound Gang in een filmpje hieronder laat zien. Daarnaast is de telefoon gedoopt als een echte bouwvakkers telefoon wat nadat je de specificaties hebt gelezen ook aardig klopt. De lage prijs heeft namelijk ook het nadeel dat de specificaties helaas te wensen overhouden.

Specificaties

Hieronder vindt je de belangrijkste specificaties van de Galaxy Xcover. Over het algemeen valt het op dat de specificaties matchen met de prijs. Voor een smartphone onder de € 200,- kan je verwachten dat deze geen hoge prestaties zal leveren. Daarmee is het feit dat deze telefoon krasbestendig en waterdicht is alleen maar een bonus. Wanneer je dus een goedkope waterdichte smartphone wilt is de Galaxy Xcover zeker een aanrader. Met het IP67-certificaat staat de telefoon garant voor kras en waterbestendigheid. Daarmee kan de telefoon 30 minuten onder water blijven tot een diepte van 1 meter. Verder ben je met de single core van 800 MHZ en 512 MB Ram werkgeheugen verzekerd dat deze telefoon alle noodzakelijk apps prima gaat draaien. Tot slot kan de telefoon uitgebreid worden tot een opslag van 32 gigabite. Wat meer dan genoeg is om al je favourite muziek en apps in op te slaan. Kortom een prima telefoon voor een meer dan een goede prijs!

 

 

“Daarmee  kunnen we stellen dat de Galaxy Xcover een perfecte smartphone is voor op de bouw”

Conclusie

Zoals in de specificaties beschreven kunnen we concluderen dat de Samsung Galaxy Xcover en prima waterdichte smartphone is voor een goede prijs. Dit betekent dat de prijs / kwaliteit verhouding voor deze telefoon goed is. Deze telefoon is zeer geschikt voor de mensen die een robuste smartphone willen maar hier niet de hoofdprijs voor willen betalen. Daarmee  kunnen we stellen dat de Galaxy Xcover een perfecte smartphone is voor op de bouw. Met deze telefoon hoef je niet bang te zijn om het te laten vallen. Zoals het filmpje hieronder laat zien kan de telefoon heel wat hebben en hoef je niet bang te zijn om je sleutels en telefoon in dezelfde zak te hebben. Een dergelijke telefoon zal op de bouw goed ten gunste komen, voor bijvoorbeeld gratis versturen van sms berichten en foto’s via Whatsapp. Wellicht dat er nog een aantal bedrijven komen die deze telefoon standaard aan alle medewerkers op de bouw gaan meegeven. Kortom, een prima telefoon als je niet gaat voor de beste specificaties.

Bekijk hier waar je de Samsung Galaxy Xcover kan kopen.

 

Galaxy Xcover krastest

Bron: Allaboutphones

Galaxy Xcover watertest

Bron: Allaboutphones

 

Galaxy Xcover in Actie!

Benieuwd hoe de Galaxy Xcover in actie is? Bekijk hieronder hoe Jared Hasselhoff de smartphone uitprobeerd op de Oostenrijkse pistes. Geen verkeerde smartphone om mee te nemen tijdens de wintersport dus!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sony Xperia Z
Bekijk hier de specificaties van de nieuwe Sony Xperia Z!
Sony Xperia V
Lees hier de review over de Sony Xperia V ->
Samsung Galaxy Xcover 2
Hier vind je de specificaties van de nieuwe Samsung Galaxy Xcover 2.
Samsung Galaxy Xcover
Bekijk hier de specificaties van de Samsung Galaxy Xcover!
Sony Xperia Go
Hier vind je de review over de Sony Xperia Go.
Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.