Lenovo A660 Review

Lenovo A660.jpg

Naast Samsung en Ericson heeft ook Lenovo in 2012 een waterdicht smartphone uitgebracht. Lenovo is in Nederland een minder bekende telefoonmerk. Echter in China is Lenovo de marktleider op het gebied van smartphones. Het daarom waarschijnlijk ook niet lang duren voordat we de eerste Lenovo smartphones in Nederland gaan zien. Helaas is de Lenovo A660 tot op heden niet naar Nederland gekomen. De Lenovo A660 is wel in het buiteland te koop vanaf $ 233,99 omgerekend zon € 176,28 exclusief verzendkosten.

 

Dual Sim Kaart

Het grootst verschil van de Lenovo A660 met de andere waterdichte smartphones als de Galaxy Xcover en de Sony Experia Go is dat de A660 beschikt over een tweede sim kaart slot. Dat betekend dat je dus twee simkaarten in deze telefoon kunt stoppen. Erg handig als je bijvoorbeeld vaak naar het buiteland belt met een goedkopere simkaart. De dual simkaart is vooral in het buitenland erg aantrekkelijk vanwege de hevige concurrentie tussen mobile providers. Daardoor kan het lonen om twee simkaarten van twee providers te gebruiken omdat je goedkoper kan bellen naar vrienden met dezelfde provider.

 

IP67 certified

Net als alle andere waterdichte smartphones is de Lenovo A660 ook IP67 gecertificeerd. Dit betekend dat de telefoon waterdicht is tot 1 meter voor 30 minuten. Je kan de telefoon dus rustig meenemen tijdens de afwas. Verder betekend IP67 certificering ook dat de telefoon tot zekere mate stof en zanddicht is. Handig voor op het strand of als je bijvoorbeeld gaat mountain biken.

 

Specificaties

Het eerste wat opvalt bij de specificaties van de Lenovo A660 is het grote scherm van 4 inch. Daarmee heeft het van de waterdichte smartphones in de lagere prijs klasse veruit het grootste scherm. Wat betekend dat de A660 alleen de Sony Xperia Z voor zich moet houden met een 5 inch scherm. Iets wat sommige mensen ook veel te groot vinden. Verder valt het op dat de A660 ook beschikt over een 1Ghz dual core processor en over Android Ice Cream Sandwich (4.0.4). Daarnaast beschikt deze telefoon ook over 512MB Ram en 8GB intern geheugen net als de Sony Xperia Go. Tot slot heeft de smartphone een 5 Mega Pixel camera aan de achterkant een een 0,3 mage pixel camera aan de achterkant. Hieruit kunnen we concluderen dat de Lenovo A660 beter specificaties heeft dan de Xperia go en de Xcover. Hieronder staan alle specificaties.

 

Conclusie

Als conclusie kunnen we stellen dat van de budget waterdichte smartphones de Lenovo A660 de beste aankoop is. Naast dat deze telefoon de beste specificaties heeft van de telefoons onder de € 250,-, is het ook nog eens de goedkoopste telefoon. Hier zet echter wel een kanttekening aan. De Lenovo A660 is helaas niet uitgebracht in Nederland. Hierdoor is de prijs die hier boven staat vermeld nog niet de daadwerkelijke prijs. Er moeten namelijk ook nog invoer kosten worden betaald wanneer je deze telefoon naar Nederland wilt halen. Daarnaast zal er ook geen Nederlandse handleiding bij de telefoon worden geleverd. Binnenkort gaan wij uitzoeken waar je de Lenovo A660 het beste in het buitenland kan kopen. Wanneer je liever je telefoon binnen 1 of  2 werkdagen in huis wilt hebben raden wij aan om de Samsung Xcover of de Sony Xperia Go te kopen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Sony Xperia Z
Bekijk hier de specificaties van de nieuwe Sony Xperia Z!
Sony Xperia V
Lees hier de review over de Sony Xperia V ->
Samsung Galaxy Xcover 2
Hier vind je de specificaties van de nieuwe Samsung Galaxy Xcover 2.
Samsung Galaxy Xcover
Bekijk hier de specificaties van de Samsung Galaxy Xcover!
Sony Xperia Go
Hier vind je de review over de Sony Xperia Go.
Set your Twitter account name in your settings to use the TwitterBar Section.